Over pretecho's

Blog 

 

Wat is  een pretecho? 

Tijdens jouw zwangerschap is een pretecho een onvergetelijke ervaring. Deze niet-medische echo is ideaal om naast je standaard afspraken met de verloskundige in te plannen. Het biedt een unieke kans om in alle rust, en in een aangename, huiselijke omgeving, samen met je dierbaren prachtige beelden van je ongeboren kindje te bekijken.

 Hoe wordt een pretecho gemaakt? 

Zwanger zijn is een bijzondere tijd waarbij echo zwangerschap technieken een cruciale rol spelen. Al sinds 1961 biedt de echografie, een uitvinding uit 1912, een onmisbare blik in de zwangere buik. Met behulp van deze techniek worden geluidsgolven ingezet om zacht weefsel binnenin het lichaam te visualiseren.
Deze geluidsgolven bewegen door het lichaam heen en kaatsen terug wanneer ze harde weefsels tegenkomen. De reflecties van deze golven worden vervolgens omgezet in beelden, waardoor medici een duidelijk beeld krijgen van de ontwikkeling van de baby. Het is een geruststellende gedachte dat onderzoek heeft aangetoond dat geluidsgolven geen schade veroorzaken tijdens de zwangerschap, waardoor zwangere dames gerust kunnen zijn over de gezondheid van hun ongeboren kind

Wat is het verschil tussen een 2D, 3D of 4D echo? 

De innovatieve 4D echo-technologie maakt het mogelijk om bewegende driedimensionale beelden te creëren, waarbij de dynamische scènes zijn samengesteld uit meerdere 2D echo’s. Deze fascinerende ontwikkeling in prenatale beeldvorming biedt een real-time kijk op uw ongeboren kind, waardoor het een gewilde pretecho-ervaring is.
Met een 3D echo krijgt u een statisch driedimensionaal beeld, maar de 4D echo gaat een stap verder door deze beelden tot leven te brengen. Het direct omzetten van geluidsgolven naar beelden in deze moderne pretecho zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor aanstaande ouders.

Wat is de beste tijd voor een pretecho? 

 • 6  weken Vanaf nu is er iets te zien en is het prille begin goed zichtbaar.
 • 12 weken  Vanaf nu kun je naar het hartje luisteren.
 • 15 weken Het geslacht is nu goed genoeg ontwikkeld voor een geslachtsbepaling.
 • 18 weken Het gezichtje wordt nu duidelijker zichtbaar.
 • 21 tot 31 weken Nu zie je het kindje gedetailleerder dan in het eerste deel van de zwangerschap, 3D/4D heeft nu het beste resultaat en alle delen van het lichaam zijn nu goed zichtbaar.
 • 24 tot 30 weken Dit is de beste tijd om het gezichtje te bekijken.

Goed om te weten 

Tot de mijlpaal van 20 weken zwangerschap wordt aangeraden extra water te drinken en de buik vrij te houden van vetten of oliën voor een optimale pretecho ervaring. Een goede hydratatie draagt bij aan heldere 2D echo, 3D echo en 4D echo beelden.

Tijdens een pretecho sessie zet ik mijn expertise in om je ongeboren kindje prachtig vast te leggen. Echter, bepaalde aspecten die de kwaliteit van de beelden kunnen beïnvloeden, liggen buiten mijn controle:

 
 • De positie van de placenta
 • Het volume van het vruchtwater
 • De dikte van de buikwand
 • De houding en grootte van de baby
 • De activiteit van de baby


Mocht je baby tijdens de pretecho niet ideaal gepositioneerd zijn, geen zorgen! Bij een 3D/4D echo tussen de 24 en 30 weken zwangerschap of een geslachtsbepalende echo na 14 weken? Geen zorgen, je mag gratis een extra herkansing

Reviews

Pretecho's & meer

© 2024 Echo Fun Suzan, alle rechten voorbehouden, website/seo door Lorenzo

NU TIJDELIJK

€15 korting

Vul ECHO15 in bij het maken van de afspraak